lördag, april 19, 2008

Läsarfrågor

Kära Siquidem!

Jag har under en längre tid, säg en sisådär 23 år, undrat följande saker som jag hoppas du kan hjälpa mig med:

(i) Finns Gud?

(ii) Varför blir navelludd mörkt även då man har haft ljusa/vita kläder på sig? Är det hudavlagringar som fastnar i fibrerna?

(iii) Om en man talar fritt till en skog där det inte finns några kvinnor, har han då fortfarande fel?

(iv) Om människor hade varit nakna hela tiden, med undantag för fötterna, hade porrtidningar varit fulla av bilder på halvblottade fötter då?

(v) Är smärta bara en förhöjd form av njutning, eller är det vekhet som lämnar kroppen?

Skulle vara tacksam för svar snarast, jag börjar bli desperat!

In Fidem, Siquidem!

// X X*


Högst ärade läsare,

låt mig gratulera å det vidlyftigaste! Du har i ett enda mail lyckats sätta fingret på mänsklighetens kanske viktigaste frågor!

1) Finns Gud? En mycket relevant fråga som varit på modet många tusen år, och som kontinuerligt återkommer i nya modeller och färger. Gudssfrågan är som den lilla svarta, helt enkelt.

Låt oss anta att Gud är som svettgöken! Denna fågel skall enligt olika ornitologiska sällskap och församlingar världen över i allra högsta grad existera; och påstår man motsatsen eller till och med hädar den lille saten (jfr "Svettgök också!", eller "Din sabla svettgök!"), så riskerar man att få ett följe arga fågelskådare efter sig. Uppfattningen att fågeln existerar grundar sig på att pippiprofeten Plunta Öronvårta en gång för länge sedan skådade en sådan varelse på sin farstukvist, och sedan skrev en följetong på pergamentrulle om det.

Problemet med att bevisa svettgökens existens beror på att gemene man helt enkelt inte kan se den. Svettgöken skäms nämligen så mycket över sin odör att den på synnerligen fantasifulla sätt håller sig borta från omgivningen. Endast de som valt att tro på Frk. Öronvårtas skildring om vad som verkligen hände på farstukvisten i fråga den där morgonen i maj, har en chans att verkligen skåda det stackars stinkande miraklet.

Detta svarar dock inte på frågan om svettgöken eller Gud finns. Bara att det finns nötter som är beredda att tro på vad som helst.

2) Varför blir navelluddet mörkt? Jo, navelluddet blir mörkt automatiskt numera, för att man på fredagen ska slippa upptäcka att man fått rosa navelludd efter att ha burit en vit tröja på onsdagen och röd tröja på torsdagen.

3) Om mannen fortfarande har fel? Nu råkar det ju vara på det viset att karlar alltid har fel, så svaret på den frågan måste således vara ja. Dock har mannen i exemplet tur, eftersom skogen förefaller vara tom på kvinnor som försmädligt hade kunnat påpeka det felaktiga i hans harang.

4) Formas porren av samhället? Ja, troligen. Men då ställer en vaken och frisk hjärna genast sig frågan - varifrån härstammar då fotfetischisterna? Från en skoälskande nakenstam i djupaste djungeln?

5) Är det vekheten som lämnar kroppen vid smärta? Skulle du ställa den frågan till en moder, skulle du antagligen få svaret att det var barnet som lämnade kroppen. Annars vet jag inte.

Hoppas du är nöjd med svaren! Om inte, får du hitta på nåt bättre själv, din svettgök!

*Läsaren i fråga får själv ge sig tillkänna om han så önskar. Detta för att jag vill undvika att genera honom inför hans kompisar.

2 kommentarer:

Andreas sa...

Jag är mycket nöjd med dom svaren! Tänk... att det fanns ett så bra svar på frågan om Gud verkligen existerar...

Andreas sa...

Fast nu är jag ju inte anonym längre, intelligent!